Välj en sida

Ytterligare tre artister är klara för Landskronakarnevalen: Hiphop-artisten Lamix som utsågs till framtidens artist på P3 Guld, Shirin, en up-and-coming sångerska med en sällsynt kraftig röst, samt en klassiker som alla älskar, Danne Stråhed.

För ett år sedan var Lamix, eller Lamin Mbergan som han egentligen heter, nästan okänd i Sveriges musikvärld. Sedan dess har han dock tagit landet med storm och i år tog han hem priset för framtidens artist på P3 Guld galan.

– Lamix är en riktigt stark bokning, berättar Fanny Persson från Karnevalsgänget. Förra året lyckades vi få hit hans kompis Jireel, vilket blev en riktig succé. Vi förväntar oss inget mindre av Lamix.

En röst utan dess like, Shirin kommer till Landskronakarnevalen.

Shirins stora debut kom som en mellanakt under Melodifestivalen 2017, när hon sjöng en cover av Frans ”If I Were Sorry” tillsammans med bandet ”Damn!”. Idag har hon släppt tre kraftfulla singlar ”Back to the Basics”, ”Together We Are Weak” och ”Love Like Chemicals”. 2018 förväntas bli ett stort år för artisten, bland annat släpper hon ett album sent under våren.

– När vi fick höra Shirin för första gången i Norrköping, i januari, sa det bara pang, berättar Niklas Wallentin från Karnevalen lyriskt. Hennes röst gav mig gåshud på riktigt och jag upplevde att hon var den perfekta blandningen av Adele och Amy Winehouse. Det var ren magi. Jag skojar inte. Jag längtar verkligen till att få se henne i sommar igen.

Danne Stråhed, en efterfrågad och uppskattad klassiker.

Ingen van karnevalsbesökare kan ha missat Danne Stråhed. Han har nästan blivit kult i staden. Denna folkkära artist som alltid fyller Rådhustorget. Det är något visst med ”När en flicka talar skånska”, ”Fönsterkuvert” och ”En liten stund”.

– Vi är alltid glada över att kunna boka Danne, säger Lena Bergkvist som är ytterst ansvarig för Landskronakarnevalen. Han är, med all rätt, ett säkert kort. Danne-mannen har varit extra efterfrågad i år och givetvis vill vi ge folket de vill ha. Hans tidigare spelningar på karnevalen har alltid bidragit till en skön och glad stämning.

X