26-28 Juli 2018

Områden & Teman

Läs om Landskronakarnevalens områden & teman.

Områden

Rådhustorget

Varmt välkomna till Karnevalens hjärta, Rådhustorget. Här finner ni den stora huvudscenen som gästas av artister som The Sounds, Nic Schröder, General Knas och många fler.

Kasernplan

På Kasernplan är det fullt ös. Rock n’roll, partymusik eller dansband. Det spelar liksom ingen roll. Allting svänger.

KidsWorld

Nytt för i år är KidsWorld, ett område dedikerat helt till barnen. Här finns mängder med spännande aktiviteter, där barnen kan springa, upptäcka och leka tills orken är helt slut.

Action

Actionområdet är beläget vid halvmånen mellan vattentornet och gamla Strandpaviljongen, och passar dig som älskar tempofyllda äventyr.

Copacabana

Även i år har karnevalen tagit det vackra Copacabana till Landskrona. Copacabana är det mysigaste haket på karnevalen.

Citadellet

Landskronas stolthet, Citadellet, måste så klart få vara en del av karnevalsyran. Ta dig en tur runt det vackra slottet och delta i olika aktiviteter på slottsområdet.

Slottscaféet

Slottscaféet blir en mysig oas mitt i Landskrona, här hittar du den anrika scenen, där varierande musik spelas. Kom hit och upptäck något nytt.

Partyfabriken

Med sina showartister och ett fullspäckat program, som inte låter någon sitta stilla, kommer Partyfabriken till Sofia Albertina park under karnevalen.

Teaterparken

Teaterparken – en lummig oas mitt i Landskronas shoppingcentrum. I år hittar du här en favorit i repris – nämligen Kaninhoppning.

Teman

Karneval

Hela Landskrona genomsyras som vanligt av Rio-tema. Låt dig bjudas upp till spontan dans av något av våra sambaband på gatan, eller varför inte passa på att njuta av vårt stora karnevalståg? Färgglatt, glittrigt och glädjefyllt är tre ord som väl beskriver känslan, som präglar Landskrona under tre dagar.

Barnens karneval

Barnens karneval är ett tema som det har satsats extra mycket på i år. Barnens karneval är alltså inget fysiskt område, utan ett tema som  genomsyrar hela Landskronakarnevalen. I sommar erbjuds mängder av aktiviteter och upplevelser till alla lekfulla och nyfikna barn. Vi hoppas att dessa ska skapa fina minnen, som varar länge.

MultiKulti

MultiKulti erbjuder ett programinnehåll, där besökarna kan delta i workshops med karnevals-trummor, afrodans, linedance, tango, dancehall och samba. Vi bjuder in projektet ”Språkvän” som presenterar arabisk dans, och bygger broar mellan människor med olika bakgrund, så att vi kan mötas över kulturgränserna.

Recycle

Upplev Recycle – ett späckat utbud av aktiviteter, som fokuserar på hållbarhets- och rättvisefrågor. Karnevalen erbjuder barnboksbyte, presenterar Harlekins barnteater med föreställningen ”Skräpmonster”, samt bygger en dricksfontän för att spara in på PET-flaskor och på så sätt minska plastavfall i naturen.

PopUp Art

Popup Art bjuder på konst i alla dess former. Du möter så väl lokala utövare som fullblodsproffs. Karnevalen presenterar mängder av dansare, fotografer, konstnärer och övriga entusiaster på PopUp-scenen. Måla med såpbubblor, delta i vår teckningstävling eller fynda på konst- och designmarknaden.

Nerds

Karnevalen lyfter fram fördelarna med att vara en riktig nörd, d.v.s. att ha ett passionerat intresse för saker och ting, som för andra kan verka lite udda. Du får uppleva SM i Luftgitarr, schack, kaninhoppning och Klippans Karaoke.

X