Välj en sida

Foto: Emil Nilsson

Landskronakarnevalens arrangörer är exalterade. Robin Paulsson, den charmiga skånepågen kommer till staden i sommar och ska få hela Kasernplan att skratta. Även dansvännerna får sitt. Arvingarna ger nämligen sin prägel på en av karnevalsdagarna, med musik som lär få även den största dansmotsatåndaren att lyfta på häcken. Och skulle, mot förmodan, inte dansbandsdunket få besökaren på danshumör, kommer garanterat kultiga Sanna Hansson and the Swatchmen att bjuda upp till swing.

Robin Paulsson, den charmiga skåningen som är älskad av alla, både som den han är – vanlig och enkel – och som den exceptionella Zlatanimitatören – kaxig som få, kommer i slutet av juli till Landskronakarnevalen. Han har dessutom med sig ytterligare två komiker. En kväll fylld med skratt, glädjetårar och magknip utlovas av karnevalsgänget.

– Vi älskar Robin, säger Niklas Wallentin, karnevalsarrangör, med glad min. Som så många andra fastnade vi för honom redan i början av 2000-talet, då han gjorde sina härliga Zlatan-imitationer. Sedan dess har han hunnit med mycket. Idag är han absolut en komiker i den yttersta eliten och vi är otroligt glada över att han besöker oss i sommar.

Till Karnevalen kommer dessutom Arvingarna som ska se till att det blir fart på dansgolvet. Arvingarna blev mello-vinnare redan 1993, och kommer att bjuda på sina största hits.

– Arvingarna är en typ av grupp som vi tror att alla kan uppskatta. Vi är övertygade om att de bjuder upp till en riktigt härlig kväll med mängder av dans och glädje, berättar Fanny Persson som är en del av Landskronakarnevalen.

Ett ytterligare artistsläpp som presenteras, är Sanna Hansson & The Swatchmen som bjuder på en slags kabaré-pop. Publiken kommer att förflyttas till en glammig cabaretklubb. Klassiska influenser av musikalerna Cabaret och Chicago blandas med moderna popinslag som April Smith & The Great Picture Show, tidiga Miss Li och Katzenjammer. Enligt sångerskan Sanna Hansson varvas låttexterna av utsvävande vardagstragik och eufori. Tyll, hängslen och fransar är komponenter i scenklädseln som kan beskrivas som en korsning mellan 20-talet och din lokala cirkustrupp.

– Vi kunde inte låta bli att boka Sanna Hansson & The Swatchmen i år igen. Deras framträdande förra året var något alldeles unikt. Energin, engagemanget, showandan och inte minst musiken var något som vi blev förvånansvärt imponerade av, berättar Lena Bergkvist som har huvudansvaret för Landskronakarnevalen.

X