Välj en sida

The Sounds, ett band som är kända på global nivå, och som har superhög status i varje vrå av denna värld, kommer till Landskronas populära sommarfest.

I och med att karnevalsproducenterna Creandia lyckats få till ett samarbete med rock-klubben the Tivoli i Helsingborg, som kommer att sköta serveringen och musiken på Rådhustorget, har The Sounds kunnat kontrakteras till sommarens största fest.

– Det känns grymt att få hit en av Sveriges absolut största och mest kända rockgrupper, säger Fanny Persson, som arbetar för Landskronakarnevalen. Eller kanske världen, förresten? fortsätter hon. Jag har själv sett dem live och gillar dem skarpt. Deras låtar snurrar sedan länge på min Spotifylista. Det känns nästan overkligt att de kommer till lilla Landskrona.

Några rader om the Sounds: Genom att kombinera driven indierock med oemotståndliga synthslingor samt fronta allting med en högenergisk sångerska hittade The Sounds sitt magiska recept i Helsingborg under 90-talets slutspurt. Då de tre år senare albumdebuterade var succén ett faktum: Först Sverige, sen USA och resten av världen – alla ville ha en del av bandet. Sedan dess har soundet utvecklats och The Sounds har fått en djupare botten.

Och … i år spelar de alltså på Landskronakarnevalen och givetvis förväntas det bli en riktig grym show, med härlig uppslutning av partysugna fans.

Årets krögare på Rådhustorget blir The Tivoli från Helsingborg

Ja, the Tivoli i Helsingborg, med Hasse Jönsson i spetsen, har haft ett finger med i spelet. I år står rock-klubben som krögare på Rådhustorget.

The Tivoli öppnade portarna för första gången 1996, och är idag en legendarisk Rock n´roll-bar där bland annat The Sounds och Laleh gjorde sina allra första gigs. Detta faktum känns särskilt trevligt att lyfta fram, när The Tivoli tar en del av sin verksamhet till staden i söder, och står för servering och musik.

– Det känns väldigt mäktigt och tryggt att The Tivoli tar hand om Rådhustorget i sommar, berättar Lena Bergkvist som har huvudansvaret för Landskronakarnevalen. Hasse och gänget är erfarna, effektiva och framför allt väldigt duktiga på det de gör. The Tivoli bokar alltid bra artister, så vi kan förvänta oss bra musik, även mellan huvudakterna på stora scenen.

X